BİRA MALZEMELERİ - GUMINASE-P
GUMINASE-P, ham buğday veya ham arpa ile bira üretiminde, şıra özüt verimini ve şıra filtrasyon hızını artırmak için seçilmiş fungal ß-glukanazlar, pentozanazlar, amilazlar ve endoproteazların bir karışımıdır.
AMAÇLAR
- Ham buğday veya arpa ile bira üretiminde, hücre duvarı bileşenlerini parçalayarak şıra özüt verimini artırmak, nişasta granüllerinin jelatinleşmesini iyileştirmek ve amilazların substratlarına daha kolay ulaşmalarını sağlamak.
- ß-glukanları ve pentozanları hidrolize ederek şıra filtrasyon hızını artırmak.
SICAKLIK
Optimum 45-55°C.
pH ETKİSİ
Optimum pH 4,5 ile 6,5 arasında.
UYGULAMA
Guminase P, ezme işleminin başında eklenir.
MEVCUTLUK
25-50 kg'lık plastik veya karton varillerde toz formunda.
ÖRNEKLER
%100 ham buğday ile bira üretimi, eksternal amilazlar ve Guminase P kullanarak (oranlar: % w/w enzim/buğday tanesi).
Maltosilaz Liquamyl Guminase P
Özüt Verimi (%) Toplam şekerler (g/100 ml)* Maltoz (%) Maltotrioz (%) Glukoz (%) Serbest Amino Azot (ppm)* Filtrasyon hızı 0,1% (w/w)...
Maltosilaz Liquamyl Guminase P
Özüt Verimi (%) Toplam şekerler (g/100 ml)* Maltoz (%) Maltotrioz (%)